Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων

Σπάρτη, 9/4/2014

Προς συλλόγους γονέων, μαθητές και καθηγητές ΕΛΜΕ Λακωνίας


Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο διατάσσοντας, μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναπλήρωση διδακτικών ωρών μέσα στις διακοπές του Πάσχα και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες 23, 24 και 25 Απρίλη, για τις μέρες που υποτίθεται ότι χάθηκαν εξ' αιτίας των μαθητικών καταλήψεων.

Πρόκειται για μια απόφαση υποκριτική δεδομένου ότι χιλιάδες ώρες έχουν χαθεί εξ' αιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και κυρίως στην Τεχνική Εκπαίδευση, και αυτός ήταν άλλωστε ο βασικός λόγος των καταλήψεων. Ειδικά στο Νομό μας χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης (ένας μόνο καθηγητής μουσικής μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου!!!) αλλά και των ΕΠΑΛ Μολάων και Σπάρτης. Για αυτές τις χαμένες ώρες για τις οποίες το ίδιο το Υπουργείο ευθύνεται φαίνεται πως δεν προτίθεται να κάνει απολύτως τίποτα, αποποιούμενο πλήρως των ευθυνών του. Αντίθετα για άλλη μια φορά, με αποφάσεις και νομοθετήματα, επιχειρεί να εκφοβίσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την εργασία. Να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι κάποιες από τις καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε μέρες απεργίας, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να αναπληρώσουν τις μέρες που απεργούσαν!

Ως ΕΛΜΕ Λακωνίας:

1) Πιστεύουμε πως οι εκπαιδευτικές κοινότητες δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εντολές και πως ο σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι αρμόδιος να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την κάλυψη των ωρών.

2) Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης, σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται, συνειδητοποιώντας τις δικές του ευθύνες για τις ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά. Επίσης:

3) Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο (3434/4-4-2014) για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών καθώς και η σχετική νομοθεσία.

4) Καλούμε τους συλλόγους γονέων να σταθούν έμπρακτα δίπλα στα παιδιά τους και να τα προστατέψουν από τέτοιου είδους τιμωρητικές οδηγίες.

5) Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει στάση εργασίας ή απεργία για τις ημέρες που έχουν οριστεί ως ημέρες αναπλήρωσης.

Προκειμένου να συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας ενάντια στην συγκεκριμένη απόφαση, καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Ν. Λακωνίας, τους εκπαιδευτικούς και τα μαθητικά συμβούλια, την Παρασκευή 11-4-2014, στις 6 μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λακωνίας, Αγησιλάου 5.

Μόνο μαζί, καθηγητές, γονείς και μαθητές, μπορούμε να ανατρέψουμε στην πράξη την τιμωρητική απόφαση.



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση