2η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

2η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Πέμπτη 10 Ιουλίου, 8.45μμ
Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

Ομιλητής : Ευάγγελος Γιδαράκος
Καθηγητής Τμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης
Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων


Αγαπητοί φίλοι,

Η επιχείρηση της εν πλω επεξεργασίας των ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, με στόχο την αδρανοποίησή τους, φαίνεται πως, από στιγμή σε στιγμή, έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει ! Πλέον, και οι τελευταίεςποσότητες εξαιρετικά επικίνδυνων χημικών βρίσκονται ήδη φορτωμένες σε πλοία που διασχίζουν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και το μετασκευασμένο σε «εργαστήριο» παλαιό πλοίο CAPE RAY αναμένεται  να αρχίσει το επικίνδυνο πείραμα σε "διεθνή ύδατα", τυπικά  -στη "γειτονιά" μας, ουσιαστικά-  στα νοτιοανατολικά της Κρήτης  !

Η παραμικρή διαρροή, αστοχία των πειραματικών μεθόδων ή ατύχημα απειλεί να καταστρέψει τη θαλάσσια ζωή -αλλά και τη ζωή των ανθρώπων και την οικονομία των κοινωνιών που ζουν από τη θάλασσα, την αλιεία και τον τουρισμό.

Από την κλιμάκωση των αντιδράσεις και την αλληλεγγύη του αγώνα των τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες και από την πίεση που θα μεταφέρουν προς τις πολιτικές ηγεσίες και τους διεθνείς οργανισμούς, θα εξαρτηθεί η αποτροπή αυτής της ΑΠΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ! 

Παρά τη «σιγή ιχθύος» και την (φαινομενική, τουλάχιστον) απάθεια του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στα υπομνήματα, τις παραστάσεις και τις διαμαρτυρίες τωνπρωτοβουλιών πολιτών, συλλογικών φορέων και αιρετών από την Κρήτη, τα Κύθηρα τη νότια Πελοπόννησο -αλλά σιγά-σιγά  κι από κάθε γωνιά της Ελλάδας- έχει ενισχυθεί η φωνή της ΑΡΝΗΣΗΣ μας ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ των εμπόρων του χημικού οπλοστασίου που αποσύρθηκε από την "αγορά" του πολέμου.

Ο αγώνας μας είναι ΑΓΩΝΑΣ της ΖΩΗΣ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ -του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των ανθρώπινων κοινωνιών που ζουν και αναπτύσσουν πολιτισμό εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε άμεση και διαλεκτική σχέση  μ' αυτή τη θάλασσα !  Είναι ΑΓΩΝΑΣ της ΖΩΗΣ, απέναντι στην ΑΠΕΙΛΗ του ΘΑΝΑΤΟΥ -έστω κι αν αυτός ξορκίζεται με ένα "ποσοστό σφάλματος 99,9%". . .

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ οργανώνει τη δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στη Κεντρική Πλατεία Σπάρτης για την Πέμπτη, 10 Ιουλίου, στις 8.45μμ και καλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες ή συλλογικότητες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας!


Στην Ανοιχτή Πρωτοβουλία Σπάρτης Κατά των Χημικών Όπλων συμμετέχουν μέχρις στιγμής οι ακόλουθοι φορείς:

ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ “ΡΟΔΟΝ”

ΟΜΑΔΑ “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ”

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «ΠΛΗΘΩΝ»

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ(ΕΘΟΛ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ "Η ΛΟΥΣΙΝΑ"

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / Ν.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ "ΠΑΝ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ"

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 3π

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Τις δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στηρίζει, με ομόφωνο ψήφισμά του, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση