ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΟΛΜΕ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr
                                                                                                                     Αθήνα, 2/12/2014


                                                                          ΨΗΦΙΣΜΑ 
                                ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 9/11, διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε φέτος με πανελλαδικές εξετάσεις.
Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται, απέρριψε το καθ' όλα νόμιμο αίτημά του, εφαρμόζοντας ένα απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, επισημαίνει κατ' αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής.
Πάνω απ' όλα όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνει ένας άνθρωπος να διεκδικεί ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την απεργία πείνας και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητάει να δοθεί στον Νίκο Ρωμανό άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων του στο ΤΕΙ Πειραιά. Η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη και επιβάλλει την άμεση δικαίωσή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση