ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας, μετά την συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν τη ζωή τους μέσα σε συνθήκες πολέμου και απίστευτης αθλιότητας, αποφάσισε στα πλαίσια της αναγκαίας αλληλεγγύης, μέσα από δράσεις και δραστηριότητες να τους στηρίξει υλικά. Συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως διατροφής, ενδυμασίας, υγείας και στέγης, μπορεί να προσφερθούν από τους συναδέλφους, είτε μεμονωμένα, είτε μέσα από τους συλλόγους των διδασκόντων, από τους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, όπως επίσης από κάθε κοινωνικό φορέα γενικότερα.
Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι πρόσφυγες δεν χρειάζονται μόνο τα δάκρυα αλλά και την βοήθειά μας, οποιασδήποτε μορφής. Βέβαια το κυριότερο είναι να αγωνιστούμε όλοι ώστε να σταματήσουν οι ισχυροί να τους κάνουν πρόσφυγες με τους πολέμους και τις αιματοχυσίες. Αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία των προσφύγων και ο δίκαιος επιμερισμός των υποχρεώσεων ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε. καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή και καταδίκη ρατσιστικών συμπεριφορών.
Σε πρώτη φάση, ως ΕΛΜΕ Λακωνίας, έχουμε επικοινωνήσει με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, καθώς επίσης και με οργανώσεις εθελοντών στη Λήμνο, τη Λέσβο και το Κιλκίς.


Αυτή τη στιγμή οι βασικές ανάγκες σε είδη είναι οι εξής:
-Σακίδια ταξιδιού, κουβέρτες, αδιάβροχα (αλλά και μεγάλες μαύρες σακούλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αδιάβροχα), σκηνές και υπνόσακοι.
-Τροφή για μωρά σε βάζα ή σε σκόνη, γάλα σκόνη πρώτης βρεφικής ηλικίας, παιδικές κρέμες έτοιμες σε βαζάκι, μπιμπερό, μωρομάντηλα.
- Κονσέρβες (όχι χοιρινό), φρυγανιές, κράκερς, μπισκότα, κρουασάν, χυμούς,  γάλατα μακράς διαρκείας, πλαστικά πηρούνια και κουτάλια.

 -Καπέλα, άνετα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, σε καλή κατάσταση, δεμένα μεταξύ τους σε ζευγάρια, με ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα και μια ετικετούλα με το νούμερο τους.
- Σαμπουάν, σαπούνια και αφρόλουτρα σε ατομικές συσκευασίες (κυρίως για μωρά και βρέφη), ξυραφάκια, αντηλιακά, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.
- Στρώματα, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, μεγάλες πετσέτες.
- Μαρκαδόροι(όχι ξυλομπογιές) και χαρτί Α4(για τον παιδότοπο).


Μπορείτε να φέρνετε τα συγκεντρωμένα είδη στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Αγησιλάου 5, Σπάρτη), κάθε Τρίτη 8 μμ – 9 μμ. Για τα σχολεία εκτός Σπάρτης μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6978481417 και 6938030566 για τον τρόπο προώθησή τους στη Σπάρτη.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν από την ΕΛΜΕ στα αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ή αν επιθυμείτε να βοηθήσετε και οργανωτικά την προσπάθεια μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938030566 και 6978481417.



Οι ανάγκες μπορεί να μεταβάλλονται για αυτό παρακαλούμε μείνετε ενημερωμένοι μέσω του blog της ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://elme-lakonias.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση