Διακήρυξη της ΕΛΜΕ Λακωνίας για το Αντιπολεμικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες


Να σταματήσουμε τον πόλεμο, να σταματήσουμε τους πολέμους…
Οι πολίτες ,οι εργαζόμενοι και πάνω από όλα τα Συνδικάτα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων.
Oι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού, μαζί με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στις χώρες της Ε.Ε θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια αποθήκη ψυχών. Σε μια αποθήκη ανθρώπων που ο πόλεμος και τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα , τους υποχρεώνουν να φύγουν από τις χώρες τους και να βρουν μια καλύτερη ζωή.
Είμαστε απλοί πολίτες, εργαζόμενοι, δάσκαλοι, γονείς, μαθητές φοιτητές που δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εδώ και αρκετούς μήνες. Τα δεδομένα που συναντάμε καθημερινά μας οδήγησαν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως η αλληλεγγύη στους ανθρώπους αυτούς, δεν είναι από μόνη της η λύση αν δεν συνοδεύεται από αγώνα ενάντια σε όλα αυτά που γεννάνε τον πόλεμο και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. 
Να μετατρέψουμε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης σε αντιπολεμικό φιλειρηνικό, να σταματήσουμε τους πολέμους για να σταματήσει και η προσφυγιά.
 Σε ολόκληρο τον πλανήτη τα σύνορα χαράζονται με το αίμα των λαών, τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας αυξάνονται, σφαίρες επιρροής ξαναμοιράζονται, φυσικοί πόροι χωρών λεηλατούνται. Αντιδραστικές πολιτικές προβάλλονται σαν «λύση», τοίχοι υψώνονται, γίνεται διαλογή ανθρώπων… φόβος κυριαρχεί παντού…
Σπάμε το φόβο, καλούμε σε αντιπολεμικές-φιλειρηνικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο. .
Να σταματήσουμε τον πόλεμο που παράγει κέρδη για τους ισχυρούς, θύματα και πρόσφυγες για εμάς. Ο μόνος «πόλεμος» που μας αφορά είναι αυτός που πρέπει να δοθεί για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια εκεί όπου αυτοί επιλέγουν. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση