ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 30ΩΡΟ

ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αγησιλάου 5,  Σπάρτη Τ.Κ. 23100
Τηλ.-Fax : 27310-23522
E-mail: elmelak@otenet.gr                   
            elme.lakonia@gmail.com                                  
                                            Σπάρτη 07-02-2018

Μπαίνουμε μπροστά για να υπερασπίσουμε
 τα εργασιακά και μορφωτικά μας δικαιώματα!
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα.
ü Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής  χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.
ü Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν την παιδαγωγική ευθύνη για την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας και τη διόρθωση των εργασιών/διαγωνισμάτων. Καμιά υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος δεν μπορεί να επιβάλλει πώς και με ποιο τρόπο θα γίνεται αυτό. Πόσο μάλλον στο σημερινό σχολείο όπου μαστίζεται από την υποχρηματοδότηση και μόνο σύγχρονες υποδομές δεν έχει για να κάνει ο εκπαιδευτικός στοιχειωδώς τη δουλειά του.
ü Καλούμε όλους τους συναδέλφους - συσπειρωμένοι στo σωματείο να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας από την πλευρά της διοίκησης, σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα μας.

ü Η ΕΛΜΕ Λακωνίας θα παρέμβει άμεσα για κάθε προσπάθεια ανατροπής αυτών που ισχύουν 33 χρόνια τώρα καλύπτοντας συνδικαλιστικά συλλόγους διδασκόντων και συναδέλφους.
          Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας
                                                                                              
    Κουμουνδούρος  Παναγιώτης                                        Σταυρόπουλος Ιωάννης      

          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση