ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ «…η Ιστορία θα με δικαιώσει…»


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«…η Ιστορία θα με δικαιώσει…»
η κληρονομιά του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λακωνίας, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» και τα μέλη και τους φίλους του που ζουν στη Σπάρτη, καλούν σε βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με αφορμή τη νέα έκδοση της ιστορικής ομιλίας του Φιντέλ Κάστρο «Η Ιστορία θα με δικαιώσει» από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα.
Σάββατο 21 Απρίλη, 7:00μ.μ.,
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ (ισόγειο Βιβλιοθήκης)
Λεωφόρος Λυκούργου 135 & Λυσάνδρου
Με την προφητική φράση «…καταδικάστε με, δεν έχει σημασία, η Ιστορία θα με δικαιώσει…» έκλεισε τον λόγο υπεράσπισης του ο Φιντέλ Κάστρο στο δικαστήριο το 1953, μετά την συντριβή της επίθεσης των επαναστατών ενάντια στο στρατόπεδο της Μονκάδα την 26η Ιουλίου του ίδιου έτους. Ο λόγος αυτός, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια μιας απολογίας, αποτέλεσε το πολιτικό πρόγραμμα ενός αντιδικτατορικού λαϊκού κινήματος το οποίο γιγαντώθηκε γοργά σε μια πραγματική Επανάσταση η οποία ανέτρεψε την αιμοσταγή δικτατορία του Φουλχένσιο Μπατίστα την 1η Γενάρη του 1959. Μια Επανάσταση που γρήγορα μετεξελίχτηκε σε σοσιαλιστική, η πρώτη νικηφόρα στην Αμερικανική Ήπειρο, και διασφάλισε οριστικά  την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κουβανικού λαού.


 

Η Κουβανική Επανάσταση παραμένει ζωντανή και εξακολουθεί να εμπνέει τους λαούς.
Αξίζει όχι μόνο την αλληλεγγύη μας, αλλά να μελετήσουμε τα διδάγματα της.
Μέσα από αυτό το βιβλίο αναδεικνύεται η ιστορική συνέχεια των αγώνων του λαού της Κούβας. Αναδεικνύονται επίσης οι αρχές και χαρακτηριστικά της κουβανικής κοινωνίας που της επιτρέπουν –παρά τη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και τον απάνθρωπο αποκλεισμό (εμπάργκο) που ισχύει και σήμερα– όχι μόνο να εξασφαλίζει αξιοζήλευτο επίπεδο ζωής (δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους τους Κουβανούς κλπ), αλλά και να παρέχει διεθνιστική αλληλεγγύη σε λαούς σε όλο τον κόσμο. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει συνολικά δύο ιστορικές ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο και προλογίζεται από την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει
η Πρέσβειρα της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» και των εκδόσεων Διεθνές Βήμα, το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλέκος Χαλβατζής και Τζώρτζ Μεχραμπιάν.

Την εκδήλωση-συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας

 
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018