Για τις πυραυλικές επιθέσεις από ΗΠΑ-ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΓΑΛΛΙΑ στη Συρία


            ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αγησιλάου 5,  Σπάρτη Τ.Κ. 23100
Τηλ.-Fax : 27310-23522
E-mail: elmelak@otenet.gr                   
elme.lakonia@gmail.com
                                                                                             
elme-lakonias.blogspot.gr/

Καταδικάζουμε τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία από ΗΠΑ-ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΓΑΛΛΙΑ, ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του πολύπαθου συριακού λαού, που ζει εδώ και χρόνια την φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς.  

Μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους γιατί επιπλέον εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και θα διευρύνει την σύγκρουση. Είναι  σαφές ότι περιφερειακές δυνάμεις (Τουρκία-ΙΡΑΝ-Ισραήλ) αλλά και οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ- με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και την κάλυψη και της Ε.Ε., και η ΡΩΣΙΑ,  επενδύουν στην στρατηγική της έντασης, προκειμένου να μπορούν να διαπραγματευτούν από θέση ισχύος την εμπλοκή τους στην επόμενη μέρα της Συρίας.
 Αντίθετα με την επιλογή του πολέμου, οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών αποτελεί μονόδρομο για το τελείωμα του δράματος ενός ολόκληρου λαού, αλλά και το σβήσιμο της σπίθας ενός γενικευμένου πολέμου. Στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που και τον πόλεμο θα τερματίσει και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους.
Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης για ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα ώστε να σηκώσουμε ψηλά το αίτημα για την αλληλεγγύη και την συνύπαρξη μεταξύ των λαών και το σταμάτημα των πολεμικών συγκρούσεων.
 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους μέσα από  συλλογικές- μαζικές διαδικασίες να συμμετέχουν  ενεργά στις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις και δράσεις των συνδικάτων  για την αποτροπή της συνέχισης του πολέμου, την επίλυση της συριακής κρίσης και την καταδίκη των εγκλημάτων που συντελούνται εκεί για να τελειώσει επιτέλους το μαρτύριο του Συριακού λαού.
·        Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις -  Ναι στην ειρήνη – Ναι στην Αλληλεγγύη των λαών
·        Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας έμμεση ή άμεση σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.
                                                                                          
                                                                ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενική Συνέλευση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018